“Yoghurt” kage med blåbær

Kage til morgenmad, hvem vil ikke have det? Denne lækre morgenmadsopskrift på “yoghurt”kage med blåbær er en god start på dagen. Kombinationen af den bløde “yoghurt”kage og de søde blåbær vil garanteret vinde
dit hjerte efter bare én bid!


Ingredienser

  • 2 moste modne bananer

  • 275 g mel

  • 250 g plantebaseret yoghurt fra f.eks. Naturli

  • 125 g frosne blåbær

  • 50 ml solsikkeolie

  • 2 tsk vaniljeekstrakt

  • 2 tsk bagepulver

  • ½ tsk salt


Fremgangsmåde

Portion: 1 kage

  1. Forvarm ovnen til 180 °C og smør en kageform.

  2. Kom den plantebaserede yoghurt, moste bananer, solsikkeolie, salt og vaniljeekstrakt i en skål og bland det med en piskeris til du har en sammenhængende masse.

  3. Sigt derefter mel og bagepulver over skålen og bland til du har en glat dej. Vend forsigtigt de frosne blåbær i dejen med en spatel. Gem en spiseskefuld blåbær til pynt.

  4. Hæld blandingen i kageformen, pynt med de resterende blåbær og bag kagen i 45-50 minutter i den forvarmede ovn, indtil den er gyldenbrun. Kontroller, om kagen er færdig ved at stikke en tandstik eller en kniv i den. Den skal komme ud ren.

  5. Lad kagen afkøle. Tag kagen forsigtigt ud af formen og skær den i skiver.