Supreme vegansk BLT

Denne plantebaserede variant af den klassiske BLT er den perfekte frokostret! Den består af lækker sprød tofu-bacon, saftige tomater
og cremet plantebaseret mayonnaise – bare lækkert!


Ingredienser

  • 4 sandwichbrød, f.eks. baguette eller ciabatta

  • 2 tomater, skåret i skiver

  • 100 g gulerødder, skåret i julienne

  • 50 g hjertesalat

  • Spirer, til servering

  • Plantebaseret mayonnaise fra f.eks. Bähncke, til servering

    Til tofu-baconen

  • ½ pakke (325 g) tofu, drænet

  • 2 spsk sojasovs

  • 1 tsk ahornsirup

  • 1 tsk røget paprikapulver

  • 1 tsk hvidløgspulver

  • ½ tsk cayennepeber

  • 2 spsk solsikkeolie


Fremgangsmåde

Portioner: 4

  1. Skær tofuen i 8 lige store skiver og dup dem tørre. Bland ingredienserne til tofu-marinaden i en skål.

  2. Forvarm ovnen til 200 grader. Smør tofuskiverne på begge sider med marinaden og bag dem i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og sprøde i kanterne. Smør tofuen med marinaden igen, når den kommer ud af ovnen.

  3. Skær brødene i to halve.

  4. Saml brødene: Smør begge sider af brødene med plantemayonnaisen. På det nederste brød læg hjertesalat, tomat, tofu og afslut med gulerod og spirer. Sæt toppen på og velbekomme!