Vafler med planteskum
Luftige, gyldenbrune vafler serveret med varme kanelæbler og et cremet plantebaseret alternativ til flødeskum. En lækker og sød morgenmad eller dessert, helt uden mælkeprodukter. Nem at lave og ren nydelse!
Ingredienser
250 g (patent) hvedemel
50 g sukker
300 ml usødet plantedrik (f.eks. mandel)
1 spsk æbleeddike
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilleekstrakt
1 knivspids salt
Smørbar fra Naturli', til bagning
Til flødeskummet1 pakke (250 ml) Alpro piskbar, alternativ til flødeskum
2 spsk sukker
Til de bagte æbler med kanel2 friske syrlige æbler, skåret i små tern
1 tsk kanel
Smørbar fra Naturli', til bagning
Fremgangsmåde
Portioner: 12 vafler
Bland plantdrikken med æbleeddike og lad den stå i 5 minutter. Sigt mel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Tilsæt vaniljeekstrakt til plantedrikblandingen. Hæld dette i de tørre ingredienser og bland til en glat dej. Vær opmærksom på ikke at blande for længe!
Varm et vaffeljern op og smør det med lidt smørbar. Kom ca. to spiseskefulde dej pr. vaffel i jernet og bag vaflerne i 3-5 minutter, indtil de er gyldenbrune og sprøde.
Varm en spiseskefuld smørbar op i en pande ved middelhøj temperatur. Tilsæt æblestykkerne og kanel og steg i 5 minutter, indtil de er bløde og karamelliserede.
Hæld Alpro piskbar i en stor, ren skål og pisk fløden og sukkeret med en elektrisk mixer på medium hastighed, indtil der dannes en flødeskum lignende masse. Dette tager ca. 3-5 minutter.
Server vaflerne med en klat plantebaseret flødeskum og de karamelliserede æbler.