Vafler med planteskum

Luftige, gyldenbrune vafler serveret med varme kanelæbler og et cremet plantebaseret alternativ til flødeskum. En lækker og sød morgenmad eller dessert, helt uden mælkeprodukter. Nem at lave og ren nydelse!


Ingredienser

  • 250 g (patent) hvedemel

  • 50 g sukker

  • 300 ml usødet plantedrik (f.eks. mandel)

  • 1 spsk æbleeddike

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk vanilleekstrakt

  • 1 knivspids salt

  • Smørbar fra Naturli', til bagning

    Til flødeskummet

  • 1 pakke (250 ml) Alpro piskbar, alternativ til flødeskum

  • 2 spsk sukker


    Til de bagte æbler med kanel

  • 2 friske syrlige æbler, skåret i små tern

  • 1 tsk kanel

  • Smørbar fra Naturli', til bagning


Fremgangsmåde

Portioner: 12 vafler

  1. Bland plantdrikken med æbleeddike og lad den stå i 5 minutter. Sigt mel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Tilsæt vaniljeekstrakt til plantedrikblandingen. Hæld dette i de tørre ingredienser og bland til en glat dej. Vær opmærksom på ikke at blande for længe!

  2. Varm et vaffeljern op og smør det med lidt smørbar. Kom ca. to spiseskefulde dej pr. vaffel i jernet og bag vaflerne i 3-5 minutter, indtil de er gyldenbrune og sprøde.

  3. Varm en spiseskefuld smørbar op i en pande ved middelhøj temperatur. Tilsæt æblestykkerne og kanel og steg i 5 minutter, indtil de er bløde og karamelliserede.

  4. Hæld Alpro piskbar i en stor, ren skål og pisk fløden og sukkeret med en elektrisk mixer på medium hastighed, indtil der dannes en flødeskum lignende masse. Dette tager ca. 3-5 minutter.

  5. Server vaflerne med en klat plantebaseret flødeskum og de karamelliserede æbler.


Noter
Tip! Alpro piskbar smager også godt til æbletærte