Quinoa-bowl med harissa, sød kartoffel, ovnstegte grøntsager

Prøv denne quinoa bowl med smagfuld harissa, blød sød kartoffel og ristede grøntsager samt sød-syrlige gulerødder for en lækker smagsbalance! Tilbered den som en solid frokost eller et lækkert, sundt aftensmåltid.


Ingredienser

  • 300 g quinoa

  • 50 g frisk (baby) spinat, groft hakket

  • 50 g granatæblekerner

  • 10 g persille, til pynt

  • Solsikkeolie

  • Salt og peber

Til de ristede grøntsager

  • 2-3 søde kartofler, skrællede og skåret i tern

  • 500 g blomkål, i buketter

  • 200 g cherrytomater, halverede

  • 2 spsk harissakrydderi

  • 2 fed hvidløg, finthakket

Til hummusdressingen

  • 175 g hummus

  • Saften fra en citron

  • 50 ml vand

  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie

Til de sød-syrlige gulerødder

  • 2 mellemstore gulerødder, skåret julienne

  • 150 ml vand

  • 100 ml eddike (f.eks. naturlig eddike eller æblecidereddike)

  • 40 g sukker


Fremgangsmåde

Portioner: 4

  1. Lav de sød-syrlige gulerødder. Bland vand, eddike og sukker i en lille gryde. Varm op på medium varme og rør, indtil sukkeret er opløst. Læg gulerødderne i en ren krukke og hæld blandingen over. Sæt til side.

  2. Tilbered quinoaen ifølge anvisningerne på pakken.

  3. Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluft). Bland sødkartofler med harissa, hvidløg og to spiseskefulde solsikkeolie. Bland blomkålen med to spiseskefulde solsikkeolie og smag til med salt og peber.

  4. Fordel sødkartofler og blomkålsbuketter på en bageplade beklædt med bagepapir og rist i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og møre. Vend halvvejs og tilsæt cherrytomaterne og rist med.

  5. Bland ingredienserne til hummusdressingen. Smag til og tilsæt citronsaft, salt og peber efter smag. Tilsæt mere vand for at gøre dressingen tyndere.

  6. Fordel quinoaen og de ristede grøntsager i skåle. Tilsæt en håndfuld spinat til hver skål. Hæld hummusdressingen over grøntsagerne og quinoaen. Pynt med de sød-syrlige gulerødder, granatæblekerner og finthakket persille.