Quinoa-bowl med harissa, sød kartoffel, ovnstegte grøntsager
Prøv denne quinoa bowl med smagfuld harissa, blød sød kartoffel og ristede grøntsager samt sød-syrlige gulerødder for en lækker smagsbalance! Tilbered den som en solid frokost eller et lækkert, sundt aftensmåltid.
Ingredienser
300 g quinoa
50 g frisk (baby) spinat, groft hakket
50 g granatæblekerner
10 g persille, til pynt
Solsikkeolie
Salt og peber
Til de ristede grøntsager
2-3 søde kartofler, skrællede og skåret i tern
500 g blomkål, i buketter
200 g cherrytomater, halverede
2 spsk harissakrydderi
2 fed hvidløg, finthakket
Til hummusdressingen
175 g hummus
Saften fra en citron
50 ml vand
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Til de sød-syrlige gulerødder
2 mellemstore gulerødder, skåret julienne
150 ml vand
100 ml eddike (f.eks. naturlig eddike eller æblecidereddike)
40 g sukker
Fremgangsmåde
Portioner: 4
Lav de sød-syrlige gulerødder. Bland vand, eddike og sukker i en lille gryde. Varm op på medium varme og rør, indtil sukkeret er opløst. Læg gulerødderne i en ren krukke og hæld blandingen over. Sæt til side.
Tilbered quinoaen ifølge anvisningerne på pakken.
Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluft). Bland sødkartofler med harissa, hvidløg og to spiseskefulde solsikkeolie. Bland blomkålen med to spiseskefulde solsikkeolie og smag til med salt og peber.
Fordel sødkartofler og blomkålsbuketter på en bageplade beklædt med bagepapir og rist i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og møre. Vend halvvejs og tilsæt cherrytomaterne og rist med.
Bland ingredienserne til hummusdressingen. Smag til og tilsæt citronsaft, salt og peber efter smag. Tilsæt mere vand for at gøre dressingen tyndere.
Fordel quinoaen og de ristede grøntsager i skåle. Tilsæt en håndfuld spinat til hver skål. Hæld hummusdressingen over grøntsagerne og quinoaen. Pynt med de sød-syrlige gulerødder, granatæblekerner og finthakket persille.