Ovnstegte grøntsager med
tranebær og hummus

En lækker mellemøstlig ret, der er klar på 40 minutter. Leder du efter en nem, hurtig og velsmagende ret? Så er dette retten for dig! Kombinationen af krydderier og søde tørrede tranebær er en fest for ganen.


Ingredienser

  • 160 g hummus

  • 2 poser mellemøstlig krydderiblanding

  • 1 kg blomkål

  • 20 g frisk bladpersille

  • 20 g frisk mynte

  • 150 g bulgur

  • 600 g søde kartofler

  • 40 g tørrede tranebær

  • 40 g pistacienødder

  • 700 ml saltfattig grøntsagsbouillon

  • 2 tsk hvid balsamicoeddike

  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie

  • 2 spsk vand til sauce

  • Salt og peber


Fremgangsmåde

Portioner: 4

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Tilbered bouillonen i en gryde. Kog bulguren i 10-12 minutter. Hæld derefter vandet fra og lad den dampe af. Vask eller skræl den søde kartoffel og skær den i halve skiver på maks. 1 cm. Skær blomkålen i buketter og stilken i tern.

  2. Bland sød kartoffel og blomkål med olivenolie, mellemøstlige krydderier, peber og salt i en stor skål. Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 18-20 minutter.

  3. Hak de friske krydderurter fint. Bland halvdelen af de friske krydderurter med ekstra jomfruolivenolie og hvid balsamicoeddike i en lille skål. Smag til med salt og peber. Bland hummus med den angivne mængde vand i en anden lille skål. Smag til med peber og salt.

  4. Fordel bulgur på tallerkenerne. Fordel søde kartofler og blomkål over bulguren. Dryp med hummus og krydderidressing. Pynt med tranebær og de resterende friske krydderurter.