Majsribs med BBQ-sauce
og sprøde kartoffeltårne

Karamelliserede cornribs med en røget barbecuesauce, sprøde kartoffeltårne og en frisk agurkesalat. En overraskende kombination af smag og teksturer, der passer perfekt sammen. En ret, der er værd at nyde!


Ingredienser

  • 4 majskolber

  • 1½ tsk paprikapulver

  • 2 spsk smeltet smørbar fra Naturli'

  • 4 spsk Barbeque-sauce

  • 10 g krøllet persille, finthakket

  • Salt og peber

Til de sprøde kartoffeltårne

  • 4 mellemstore (eller 8 små) kartofler, skrællede og tyndt skåret

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 tsk tørret timian

Til den enkle agurkesalat

  • 1 agurk, skåret i tynde halve skiver

  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie

  • 1 spsk hvidvinseddike

  • 1 tsk agavesirop

  • 1 tsk tørret dild


Fremgangsmåde

Portioner: 4

  1. Bring en gryde med rigeligt vand i kog og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Tag dem op af vandet og lad dem køle lidt af. Brug en skarp kniv til at skære majskolberne i stykker. Skær først majskolben vandret over og derefter i aflange stykker.

  2. Forvarm ovnen til 200 °C.

  3. Smør i mellemtiden en muffinform let med olivenolie. Bland de tyndt skårne kartoffelskiver med olivenolie, tørret timian, salt og peber. Læg kartoffelskiverne i stakke på ca. 10 skiver pr. tårn i muffinsformen. Bag kartoffeltårnene i ovnen i 30-35 minutter, indtil de er gyldenbrune og sprøde.

  4. Bland derefter den smeltede smørbar med paprikapulver, salt og peber. Smør majskolberne med smørblandingen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt majskolberne i ovnen og rist dem i 25-30 minutter, vend dem halvvejs. Pensl majsene med BBQ-saucen i de sidste 5 minutter. Tag dem ud af ovnen, drys med finthakket persille og sæt dem til side.

  5. Bland olivenolie, hvidvinseddike, agavesirup og dild i en skål med en piskeris. Smag til og tilsæt salt og peber. Tilsæt agurk og bland godt rundt. Sæt til side for at marinere.

  6. Server majskolberne med de sprøde kartoffeltårne og agurkesalaten.