Loaded naan med tempeh, krydret
aubergine, rødløg og frisk mynte

Denne loaded naan er en sand smagseksplosion! Den er fyldt med krydret aubergine, tempeh, frisk agurk-raita og lidt rødløg for ekstra smag. Det hele afrundes med mynte og et strejf af citron, hvilket gør det til et friskt og velsmagende måltid. Perfekt til en lækker, planterig middag!


Ingredienser

  • 6 mini naans

  • 1 pakke (160 g) tempeh

  • 2 auberginer, i små stykker

  • 2 spsk tomatpuré

  • 1 spsk garam masala

  • 2 tomater, i tern

  • 1 rødløg, i tynde ringe

  • 10 g frisk mynte, til servering

  • ½ citron, i både

  • Solsikkeolie

  • Salt og peber

    Til agurk-raitaen

  • 150 g plantebaseret yoghurt fra f.eks. Naturli'

  • 1 agurk

  • ½ citron, saft og skal

  • 10 g mynte, finthakkett


Fremgangsmåde

Portioner: 4

  1. Varm en smule solsikkeolie op i en gryde ved middel varme. Tilsæt auberginen og steg den i 8-10 minutter, indtil den bliver blød, og smag til med salt.

  2. Tilsæt tomatpuré og garam masala og steg i yderligere 5 minutter, indtil olien fra tomatpuréen begynder at adskille sig. Tilsæt tomatternene og 100 ml vand og rør godt. Sænk temperaturen og lad det simre i yderligere 5-7 minutter. Tilsæt eventuelt mere vand for at gøre det cremet. Smag til og tilsæt salt og peber.

  3. Tilbered tempeh ifølge anvisningerne på emballagen.

  4. Skær agurken på langs, fjern kernerne og riv agurken over en sigte. Klem det overskydende væske ud. Bland med plantebaseret yoghurt, citronsaft og -skal og frisk mynte. Smag til og tilsæt salt og citronsaft efter behov.

  5. Tilbered naanbrødet ifølge anvisningerne på emballagen.

  6. Fyld naanbrødene, fordel agurkeraitaen over naanbrødene, og top med den krydrede aubergine, tempeh og rødløg. Pynt med friske mynteblade og server med en citronskive. Server straks!