Hindbær-plantghurt-kage
Nyd denne lækre, cremede hindbær-plantghurt-morgenmadskage
med sprøde mandler!
Ingredienser
2 (≈200 g) moste bananer
1 citron
200 g hvedemel
150 g plantebaseret yoghurt fra f.eks. Naturli'
75 g hindbær
70 g solsikkeolie
50 g havregryn
15 g mandelsplitter
5 spsk ahornsirup
2 tsk bagepulver
1 tsk vanilleekstrakt
¼ tsk salt
Fremgangsmåde
Portion: 1 kage
Forvarm ovnen til 170 grader. Smør en stor, aflang bageform med solsikkeolie og beklæd den med bagepapir.
Kom de mosede bananer i en skål. Tilsæt derefter plantebaseret yoghurt, ahornsirup, olie, citronskal, vaniljeekstrakt og en knivspids salt, og rør godt igennem.
Bland ¾ af hindbærene med en spiseskefuld hvedemel. Sigt resten af hvedemelen, havregryn og bagepulver i en skål. Tilsæt dette til den våde blanding og rør det sammen til en glat dej.
Tilsæt til sidst de melede hindbær. Rør kort og hæld dejen i bageformen. Tryk de sidste hindbær ned i dejen og drys med mandelsplitter.
Bag kagen i 50-60 minutter, indtil en gaffel kommer ud ren. Er kagen ikke færdigbagt? Bag kagen lidt længere. Er kagen allerede brunet, men ikke færdigbagt? Dæk kagen med aluminiumsfolie og sænk temperaturen med 5 grader.
Lad kagen afkøle, tag den ud af formen og lad den afkøle yderligere på en rist.
Skær den i skiver, og nyd den med en spiseske plantghurt og friske frugter!
Noter
Tip! Læg et stykke kage i brødristeren for at få en varm morgenmad.