Hindbær-plantghurt-kage

Nyd denne lækre, cremede hindbær-plantghurt-morgenmadskage
med sprøde mandler!


Ingredienser

  • 2 (≈200 g) moste bananer

  • 1 citron

  • 200 g hvedemel

  • 150 g plantebaseret yoghurt fra f.eks. Naturli'

  • 75 g hindbær

  • 70 g solsikkeolie

  • 50 g havregryn

  • 15 g mandelsplitter

  • 5 spsk ahornsirup

  • 2 tsk bagepulver

  • 1 tsk vanilleekstrakt

  • ¼ tsk salt


Fremgangsmåde

Portion: 1 kage

  1. Forvarm ovnen til 170 grader. Smør en stor, aflang bageform med solsikkeolie og beklæd den med bagepapir.

  2. Kom de mosede bananer i en skål. Tilsæt derefter plantebaseret yoghurt, ahornsirup, olie, citronskal, vaniljeekstrakt og en knivspids salt, og rør godt igennem.

  3. Bland ¾ af hindbærene med en spiseskefuld hvedemel. Sigt resten af hvedemelen, havregryn og bagepulver i en skål. Tilsæt dette til den våde blanding og rør det sammen til en glat dej.

  4. Tilsæt til sidst de melede hindbær. Rør kort og hæld dejen i bageformen. Tryk de sidste hindbær ned i dejen og drys med mandelsplitter.

  5. Bag kagen i 50-60 minutter, indtil en gaffel kommer ud ren. Er kagen ikke færdigbagt? Bag kagen lidt længere. Er kagen allerede brunet, men ikke færdigbagt? Dæk kagen med aluminiumsfolie og sænk temperaturen med 5 grader.

  6. Lad kagen afkøle, tag den ud af formen og lad den afkøle yderligere på en rist.

  7. Skær den i skiver, og nyd den med en spiseske plantghurt og friske frugter!


Noter

Tip! Læg et stykke kage i brødristeren for at få en varm morgenmad.