Fladbrød med planteprotein

Prøv denne lækre opskrift på fladbrød med planteprotein til frokost! En perfekt kombination af sprøde fladbrød, saftige proteinstykker
og lækker grillet squash med hjemmelavet tzatziki.


Ingredienser

  • 1/2 pakke tekstureret ærteprotein fra KoRo

  • 1 spsk shawarma krydderi

  • 1 courgette, i skiver

  • 1 rødløg, i tynde ringe

  • 4 fladbrød eller naanbrød

  • Solsikkeolie

  • Salt og peber

    Til tzatziki

  • 250 g plantebaseret yoghurt, f.eks. fra alpro

  • 1 agurk

  • 1 citron, saften

  • 1 fed hvidløg, revet

  • 15 g dild, finthakket

  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie


Fremgangsmåde

Portioner: 4

  1. Lav tzatziki. Riv agurken og bland den med en knivspids salt. Kom den agurkemassen i en sigte eller brug et tyndt viskestykke til at presse det overskydende væske ud. Bland alle ingredienserne til tzatziki, undtagen olivenolien, i en skål. Smag til med salt og peber. Sæt til side. Varm en grillpande op til medium temperatur med solsikkeolie. Grill squashen, indtil den har grillstriber.

  2. Ærteprotein-stykkerne dækkes med kogende vand i 5-10 minutter for at blødgøre dem. Derefter drænes de for vand

  3. Varm en stegepande op til medium temperatur. Bland ærteproteinet med shawarma-krydderi og 2 spsk solsikkeolie. Tilsæt eventuelt salt og peber. Steg i 5-8 minutter, indtil de er gyldenbrune.

  4. Saml fladbrødene: start med tzatziki, grillet squash, ærteprotein og top med rødløg.