Falafel med plantemayo

Bliver denne falafel med plantebaserede mayonnaise din nye yndlingssnack? Server falaflen og mayoen i en flot skål, læg råkost ved siden af, og så har du en lækker og sund snack!


Ingredienser

Til falaflen

  • 1 glas kikærter

  • 1 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 bundt persille

  • 2 bundter koriander

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk malet koriander

  • 1 tsk chilipulver

  • 2 tsk ras el hanout - krydderi

  • Citronsaft

  • Salt og peber

  • Solsikkeolie

    Til mayonnaisen

  • 3 spsk kikærtevæske (aquafaba)

  • 1 tsk Dijon-sennep

  • 1 citron

  • 3 stilke purløg

  • ½ fed hvidløg

  • 200 ml solsikkeolie

  • Salt og peber


Fremgangsmåde

Portioner: 4

Til falaflen

  1. Dræn kikærterne. Gem væsken til den veganske mayonnaise.

  2. Skræl og hak løg og hvidløg. Hak persille og koriander fint.

  3. Kom kikærterne, krydderierne og solsikkeolien i foodprocessoren og blend det hele fint.

  4. Varm olie op i en pande og steg løg og hvidløg. Tilsæt løg og hvidløg til kikærteblandingen og bland godt. Smag til med peber, salt og lidt citronsaft.

  5. Sæt kikærteblandingen i køleskabet i ca. 30 minutter.

  6. Varm en pande med en god mængde solsikkeolie på høj varme

  7. Form kugler af kikærteblandingen. Steg falaflerne i ca. 15 minutter, indtil de er gyldenbrune. Vend dem halvvejs.

Til mayonnaisen

  1. Skræl og hak hvidløg.

  2. Hæld kikærtevæsken, sennep, hvidløg og lidt citronsaft i et højt målebæger. Blænd kort.

  3. Tilsæt solsikkeolie lidt af gangen og bland med en stavblender til du har en glat mayonnaise.

  4. Hak purløg og riv citronskallen. Bland det i mayonnaisen. Smag til med salt og peber.