Falafel med plantemayo
Bliver denne falafel med plantebaserede mayonnaise din nye yndlingssnack? Server falaflen og mayoen i en flot skål, læg råkost ved siden af, og så har du en lækker og sund snack!
Ingredienser
Til falaflen
1 glas kikærter
1 løg
3 fed hvidløg
1 bundt persille
2 bundter koriander
1 tsk spidskommen
1 tsk malet koriander
1 tsk chilipulver
2 tsk ras el hanout - krydderi
Citronsaft
Salt og peber
Solsikkeolie
Til mayonnaisen
3 spsk kikærtevæske (aquafaba)
1 tsk Dijon-sennep
1 citron
3 stilke purløg
½ fed hvidløg
200 ml solsikkeolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
Portioner: 4
Til falaflen
Dræn kikærterne. Gem væsken til den veganske mayonnaise.
Skræl og hak løg og hvidløg. Hak persille og koriander fint.
Kom kikærterne, krydderierne og solsikkeolien i foodprocessoren og blend det hele fint.
Varm olie op i en pande og steg løg og hvidløg. Tilsæt løg og hvidløg til kikærteblandingen og bland godt. Smag til med peber, salt og lidt citronsaft.
Sæt kikærteblandingen i køleskabet i ca. 30 minutter.
Varm en pande med en god mængde solsikkeolie på høj varme
Form kugler af kikærteblandingen. Steg falaflerne i ca. 15 minutter, indtil de er gyldenbrune. Vend dem halvvejs.
Til mayonnaisen
Skræl og hak hvidløg.
Hæld kikærtevæsken, sennep, hvidløg og lidt citronsaft i et højt målebæger. Blænd kort.
Tilsæt solsikkeolie lidt af gangen og bland med en stavblender til du har en glat mayonnaise.
Hak purløg og riv citronskallen. Bland det i mayonnaisen. Smag til med salt og peber.