Choko-espresso powerballs

Disse chokolade-espresso-powerballs kombinerer to favoritter,
så du kan nyde denne lækre kombination endnu mere.


Ingredienser

  • 150 g havregryn 

  • 50 g kokosmel 

  • 200 g dadler, udstenede og lagt i blød

  • ½ banan, skrællet 

  • 1 tsk kakaopulver 

  • 1 shot kold espresso 

  • 1 knivspids salt

  • Ekstra kokosmel til pynt 


Fremgangsmåde

Portioner: 10 powerballs

  1. Kom havregryn, kokosmel, blødlagte dadler, banan, kakaopulver, espresso og en knivspids salt i en foodprocessor og blend til en jævn, klæbrig masse. 

  2. Form dejen til en kugle og sæt den i køleskabet i et kvarter, så den bliver lidt fastere. Det gør det lettere at forme kuglerne senere. 

  3. Form små kugler af dejen, rul dem i den ekstra kokosmel og læg dem på et fad. Lad dem stivne i køleskabet i en time, hvorefter du eventuelt kan forme dem lidt pænere, hvis det ikke lykkedes første gang. 


Noter
Tip! Sæt powerballsene i en lufttæt beholder, så kan du nyde dem i flere dage! Du kan også eksperimentere med jordnøddesmør i stedet for espresso og kakao, eller tilsæt tørrede abrikoser eller citronskal. Slip fantasien løs!