Choko-espresso powerballs
Disse chokolade-espresso-powerballs kombinerer to favoritter,
så du kan nyde denne lækre kombination endnu mere.
Ingredienser
150 g havregryn
50 g kokosmel
200 g dadler, udstenede og lagt i blød
½ banan, skrællet
1 tsk kakaopulver
1 shot kold espresso
1 knivspids salt
Ekstra kokosmel til pynt
Fremgangsmåde
Portioner: 10 powerballs
Kom havregryn, kokosmel, blødlagte dadler, banan, kakaopulver, espresso og en knivspids salt i en foodprocessor og blend til en jævn, klæbrig masse.
Form dejen til en kugle og sæt den i køleskabet i et kvarter, så den bliver lidt fastere. Det gør det lettere at forme kuglerne senere.
Form små kugler af dejen, rul dem i den ekstra kokosmel og læg dem på et fad. Lad dem stivne i køleskabet i en time, hvorefter du eventuelt kan forme dem lidt pænere, hvis det ikke lykkedes første gang.
Noter
Tip! Sæt powerballsene i en lufttæt beholder, så kan du nyde dem i flere dage! Du kan også eksperimentere med jordnøddesmør i stedet for espresso og kakao, eller tilsæt tørrede abrikoser eller citronskal. Slip fantasien løs!