Farverig bønneburrito
Denne farverige bønneburrito er i mexicansk stil! Det betyder avocado, majs og bønner. Tilføj mexicanske krydderier for at gøre
denne burrito endnu mere smagfuld.
Ingredienser
4 store wraps
2 avocadoer, skrællede, halverede og udstenede
1 gulerod, skåret i tynde strimler (julienne)
1 rød peberfrugt, i tern
1 rødløg, finthakket
1 fed hvidløg
¼ rødkål, finthakket
1 dåse (400 g) hakkede tomater
1 dåse (200 g) sorte bønner, skyllet og drænet
1 dåse (200 g) kidneybønner, skyllet og drænet
200 g hvid ris
150 g majs
3 spsk plantebaseret mayonnaise f.eks Bähnckes sandwichmayo
3 spsk sojayoghurt fra Alpro
2 tsk mexicansk krydderi
Solsikkeolie
Eddike
Salt og peber
Valgfrit: 150 g plantebaseret ost fra f.eks. Lidl
Fremgangsmåde
Portioner: 4
Lav syltet rødkål: kom den finthakkede rødkål i en skål og tilsæt 100 ml vand og 100 ml eddike.
Varm solsikkeolie op i en stegepande ved middel varme og sauter løgene i 1-2 minutter, indtil de begynder at blive bløde.
Tilsæt bønnerne og steg dem ved middel varme i 3-4 minutter.
Tilsæt tomaterne og de mexicanske krydderier og lad det simre ved lav varme i 3-4 minutter.
Tilsæt majs, smag til med salt og peber.
Tilbered risen ifølge anvisningerne på pakken.
Kom avocadoerne i en skål og mos dem groft med en gaffel. Smag til med salt og peber.
Lav en hvidløgssauce ved at blande sojayoghurten med den plantebaserede mayo og press hvidløgene ned i blandingen.
Fordel avocadopuréen/guacamolen, bønnefyldet, risen, peberfrugten, guleroden og den syltede rødkål på wrapsene og rul dem sammen til burritos. Server med hvidløgssauce. Velbekomme!